Потужна спеція, яка бореться з багатьма хворобами

0
664

Куркума здатна покращувати пам’ять і діяльність головного мозку!

Наскільки часто буває куркума у вас в стравах? Дуже рідко?! А даремно. Ці прянощі даровані нам природою для зцілення від багатьох захворювань.

Вживання усього лише одного грама куркуми щодня може привести до поліпшення пам’яті навіть у людей, схильних до втрати пам’яті, згідно з дослідженням, проведеним вченими з Університету Монаша в Мельбурні, Австралія, і декілька тайваньських науково-дослідних інститутів, і також наукових матеріалів опублікованих в Азіатсько-тихоокеанському журналі клінічного харчування.
Куркума використовувалася як прянощі і впродовж тисяч років і досі є важливим компонентом в традиційній азіатській кулінарії і лікарських систем. Це є критично важливим компонентом каррі порошків, даючи їм жовтий колір.

Жовтий колір походить від тріо хімічних речовин відомих як «куркуміноіди», найбільш широко відомим являється куркумін. Останніми роками багато досліджень було зосереджено на антиоксидантних, протизапальних і інших властивостей куркумін для зміцнення здоров’я.

У світі населення старіє, експерти в області охорони здоров’я вважають, що поширеність умов, пов’язаних з втратою пам’яті буде рости, у тому числі від цукрового діабету і деменції.

«Робоча пам’ять вважається однією з найважливіших розумових здібностей і вирішальне значення для пізнавальних здібностей, таких як планування, рішення проблем і міркувань,» сказав Wahlqvist.

Сила куркуміну

Дослідження 2009, проведене ученими з Університету Дьюка, виявили, що куркумін викликає зміни в мозку, протидіючи хворобі Альцгеймера.

«Якщо дотримуєтеся правильного збалансованого харчування і ведете активний спосіб життя, регулярно їсте каррі, то ви можете активізувати роботу мозку і можете запобігти недоумству,» сказав Doraiswamy.

Дієта і фізичні вправи ще два кращі способи запобігти хворобам, підкреслив Doraiswamy.

Дослідження показали широкий спектр інших переваг від куркуми і куркуміну, у тому числі для профілактики раку, полегшення артриту, поліпшення здоров’я серця і навіть скорочення жирових відкладень.

Серія досліджень 2013 року, проведені вченими з Університету Цукуба в Японії виявили, що куркумін здатний поліпшити стан серцево-судинних захворювань.

Куркума — чудовий антибіотик, покращує травлення і відновлює мікрофлору кишківвника.

Куркума не лише очищає кров, але і допомагає утворювати червоні кров’яні тільця. Ця лікарська трава регулює процеси метаболізму і допомагає засвоєнню білку.

Куркуму можна додавати в гарячі напої. Для цього на чашку додається щіпка прянощів. В цьому випадку вона чинить розслабляючу і протизапальну дію.

Куркума дуже ефективна при лікуванні цукрового діабету, вона зменшує кількість цукру і ефективно бореться з ожирінням.

Куркума дуже корисна людям, котрі хворіють на артрит, ревматоїдний артрит і інші захворювання суглобів.

Дослідження показали, що куркумін краще всього абсорбується з кореня куркуми (чи порошку) сам по собі, а не з харчових добавок.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: