Медики назвали найкращі продукти для очищення артерій

0
2936

Ішемічна хвороба серця — одне з найпоширеніших і, мабуть, одне з найнебезпечніших серцево-судинних захворювань, в основі якого лежить порушення кровообігу в артеріях, що забезпечують кров’ю серцевий м’яз (міокард). Половина смертей в результаті серцево-судинних захворювань припадає на частку саме ішемічної хвороби.

В основному ішемічна хвороба виникає у людей старше 30 років, причому чоловіки хворіють частіше, ніж жінки. Головна причина розвитку ішемічної хвороби серця — атеросклероз. Закупорка судин, що живлять серце (коронарних артерій), атеросклеротичними бляшками порушує кровопостачання серця, тобто ішемію.

До факторів ризику ІХС відносяться:  гіпертонія (підвищений тиск); куріння; ожиріння; порушення вуглеводного обміну (зокрема, цукровий діабет); малорухливий спосіб життя (гіподинамія); нераціональне харчування; підвищений вміст в крові холестерину; вік старше 50-60 років; чоловіча стать; спадковість (випадки захворювання ІХС у найближчих родичів). Захистити серце і запобігти розвитку захворювання допоможуть відмова від шкідливих звичок, помірні фізичні навантаження, раціональне харчування, а також натуральні засоби народної медицини.

Грейпфрут. Плоди мають антисклеротичні і тонізуючі властивості, збуджують апетит, поліпшують травлення. Рекомендуються як загальнозміцнюючий засіб після виснажливих інфекційних хвороб, операцій, при розумовій і фізичній перевтомі, в разі хронічних інтоксикацій, гіпертонії, каменях у сечовому міхурі, після інфаркту міокарда.

Верба біла, та інші види. Для зниження ризику інфаркту міокарда пити як чай настій кори (1ч.л. подрібненої кори залити 1 склянкою окропу, дати настоятися 5 хвилин, процідити) по 1 склянці на день або через день. Вербова кора містить саліцин, перетворюваний організмом в саліцилову кислоту, який істотно знижує ризик інфаркту міокарда.

Маслина європейська. Оливкова олія багата на мононенасичені жирні кислоти і при щорічному вживанні надає благотворну дію на серце.

Морква. Вживання 2 морквин в день протягом 3 тижнів знижує рівень холестерину на 10-20%. Морква багата клітковиною — вуглеводами з групи пектинів.

Горіх грецький. Горіхи волоські містять нейромедіатор серотонін, що пригнічує апетит, тому вони сприяють швидкому насиченню. Інфаркт міокарда рідкість серед тих людей, в раціоні яких багато горіхів.

Портулак городній. Його їдять сирим в салатах або готують на пару. Це найкраще джерело омега-3-жирних кислот, які знижують ризик утворення тромбів, тобто інфаркту. Крім того, портулак багатий антиоксидантами, а співвідношення кальцію і магнію становить 1: 1. Кальцій і магній в цьому співвідношенні необхідні для безперебійної роботи серця.
Розмарин справжній. Його заварюють як чай і п’ють, додають як прянощі в багато блюд. Розмарин — одне з кращих джерел антиоксидантів.
Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: