Лікарі назвали продукти, підігрівати які шкідливо для здоров’я

0
925

Лікарі стверджують, що одного разу приготована і повторно розігріта їжа втрачає багато зі своїх корисних якостей, а іноді і зовсім перетворюється на шкідливу їжу. У стравах можуть утворюватися шкідливі для організму речовини, здатні завдати шкоди не тільки органам травлення.

Фахівці не рекомендують заново піддавати їжу термічній обробці — особливо приготовлену з буряка, м’яса, грибів, курячих яєць і картоплі. Буряк повністю втрачає свої вітаміни при подальшому нагріванні. М’ясо при додатковій термічній обробці втрачає значну кількість своїх смакових якостей. Але головне — при цьому відбувається розщеплення легкозасвоюваних білків. Так як м’ясо відноситься до продуктів які довго і важко перетравлюються , то з втратою цінних білків воно перетворюється в небезпечну для органів травлення їжу. Як і м’ясо, гриби містять в своєму складі білки. Значить, повторна термічна обробка перетворює їх у шкідливий для здоров’я людини продукт.

Не варто підігрівати вже зварене яйце або приготований раніше омлет. Інакше корисні мікроелементи, що містяться в них, залишаться в мізерній кількості, зате в страві з’являться дуже шкідливі для здоров’я токсини і канцерогенні речовини. Страви з картоплі стають шкідливими при неодноразовому підігріві. Причина такого явища — в крохмалі, яким багата картопля. При підігріві крохмаль розпадається під впливом високих температур.
Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: