Ці продукти зупиняють процес погіршення пам’яті

0
417

З’єднання, що містяться в огірках і полуниці зупиняють процес погіршення пам’яті і рятують від проявів хвороби Альцгеймера. Такі висновки зробили вчені з Солковского інституту біологічних досліджень (США), після випробування флавонолу фізетину на лабораторних мишах.

Виявилося, що з’єднання не тільки зупиняло зниження якості пам’яті та інтелекту, а й допомагало впоратися з проблемами навчання. На жаль, з’єднання ніяк не впливало на утворення амілоїдних відкладень в мозку, що викликають симптоми захворювання. А це означає, що фізетин діє в обхід механізму формування відкладень і впливає лише на симптоматику хвороби Альцгеймера, засіб для повного позбавлення від патології ще належить знайти.

Фізетин — натуральний компонент багатьох фруктів і овочів. Наука не вперше розглядає його вплив на мозкові структури. Більше 10 років тому вже був доведений ефект сполуки щодо нейронів головного мозку: флавонол захищає нервові волокна від передчасного старіння завдяки своїм антиоксидантним і протизапальним властивостям.

Також раніше було встановлено, що фізетин уповільнює розвиток проблем з пересуванням і затримує передчасну смерть при трьох моделях хвороби Хантінгтона — генетичного розладу, який руйнує нейрони в певних областях мозку і порушує здатність хворих ходити, говорити і нормально мислити.

А останнє відкриття свідчить про те, що дане з’єднання активізує клітинний шлях, пов’язаний з якістю пам’яті, і зупиняє процес вікової деградації роботи мозку.

Зверніть увагу:

  • Флавонол фізетин позитивно впливає на нервову систему навіть повністю здорової людини.
  • Велика кількість флавонолів міститься в простих рослинних продуктах, наприклад, в огірках і полуниці.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: