Лікарі розповіли про небезпечні види риби в магазинах

1
1347

Рибу і морепродукти в цілому прийнято вважати обов’язковим елементом здорового харчування людей, але, на думку лікарів, їх вживання насправді не завжди беззастережно необхідне. Деякі види риби можуть бути небезпечні в силу того, що погіршилася екологія, застерігають експерти.

Фахівці зробили заяву про те, що риба і морепродукти займають перше місце в переліку продуктів, які втрачають свій корисних потенціал через екологічні фактори.

Зокрема, фахівці висловилися про таку рибу як сом. За їхніми словами, найчастіше соми, вирощувані на фермах, бувають напхані антибіотиками. Найбільш забруднену в цьому плані рибу вирощують у В’єтнамі, констатували лікарі.

Також до небезпечних вони зарахували тріску. «У більшості випадків тріска буває перевантажена небезпечними для здоров’я токсинами», – висловилися експерти. За їхніми словами, виробництво тріски ведеться майже повністю з промислових, а не природних водойм.

Та ж ситуація і з камбалою, стверджують фахівці: її природна популяція надто незначна, щоб задовольняти запити, і в основному в торгових точках продається штучно вирощена риба. При цьому, кажуть експерти, камбала часто містить в собі хімікати.

Вугор, постійно присутній в стравах східної кухні, теж, як з’ясувалося, може виявитися небезпечним для здоров’я. Вчені заявили, що в цій рибі мають властивість накопичуватися поліхлоровані біфінили – хімічні сполуки, які наука підозрює в здатності акумулюватися в жировій тканині і провокувати розвиток раку.

Джерело

Поділись
  • Николай Безденежный

    По мере ухудшающейся покупательской возможности населения количество вредных продуктов увеличиться! Не всем же самолетами в Жюляны доставляют чартерными рейсами продукты экологически чистые!





Магазин: