Які спеції зменшують шкідливість смаженого м’яса

0
547

Зменшити шкоду від традиційного травневого делікатесу допоможуть приправи, що сприяють травленню і запобігають появі зайвої ваги — карі і імбир.

Про це повідомила лікар Вікторія Савицька.

«Однією з найбільш шкідливих і небезпечних сезонних страв є шашлик. По-перше, городяни далеко не завжди дотримуються елементарних правил зберігання сирого м’яса, або ж, щоб швидше промаринувати апетитні шматочки, ставлять його безпосередньо на сонце. По-друге, м’ясо, смажене на відкритому вогні, містить в собі величезну кількість канцерогенів (особливо багато їх в жировому прошарку, рум’яній скоринці або якщо м’ясо маринувалося в майонезі). Ну і, по-третє, сам по собі шашлик — досить складний для перетравлення продукт, який перенапружує ШКТ і печінку », — зазначає В. Савицька.

Лікар радить відмовитися від майонезних салатів, кетчупу або майонезу.

«Шашлик — це завжди безліч калорій, які осідають на талії і стегнах, до того ж така їжа змушує внутрішні органи, в першу чергу печінку і органи шлунково-кишкового тракту, працювати на знос в процесі його засвоєння. І справа не стільки в м’ясі, скільки в способі його приготування, адже смажене і жирне ніяк не назвеш корисним або дієтичним. До того ж, ми, непомітно для себе, поглинаємо неймовірну кількість калорій, додаючи до страв на грилі різні соуси і кетчуп, хліб, картоплю, салати і т.д., а також запиваючи їх пакетованими соками або алкоголем. Відмовтеся від майонезних салатів на закуску і кетчупу або майонезу. А щоб хоч трохи полегшити травлення і не зіпсувати фігуру, ретельно вибирайте спеції для смаженого м’яса. Не допустити утворення жирової тканини після з’їденої висококалорійної їжі допоможе карі, — просто посипте ним шматочки м’яса. Також прекрасно підкреслить смак і полегшує травлення натертий імбир »- каже лікар.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: