Пропонуємо вам добірку найдорожчих у світі продуктів

Гриби мацутаке

macutakje
У перекладі з японської мацутаке означає «сосновий гриб», відноситься до сімейства рядовкових і виростає в Азії (Китаї, Японії і Кореї), Північній Європі (Фінляндії та Швеції), а також в Північній Америці. Цей гриб росте тільки в дикій природі під певними рідкісними видами хвойних дерев і ховається так, що знайти його дуже складно. Але ті, хто пробував, запевняють, що смак і аромат мацутаке не зрівняється ні з чим в цьому підмісячному світі. Не дивно, що варто цей делікатес близько 1000 доларів за фунт.

Мармурова телятина

ltpp-13-02-2013
Або вагью — це м’ясо, яке виходить в результаті особливої технології відгодівлі бичків. Проводять мармурову яловичину в регіоні Кобе в Японії. Щоб отримати вагью, потрібно взяти певну (елітну) породу бичка, вигулювати його в чистих полях, потім знерухомити і годувати виключно рисовим зерном, і поїти особливим пивом (а іноді і чимось міцнішим, наприклад, саке), постійно оглядаючи тварину, щоб у нього не утворювалося пролежнів. І — вуаля — м’ясо готове! В результаті всіх цих маніпуляцій воно стало дуже гарним, а головне — багатим ненасиченими жирами, які плавляться при кімнатній (!) Температурі. Але мало виростити вагью, його ще потрібно вміло приготувати. Тому стейки з мармурової яловичини смажать без масла, а замість звичайної солі посипають морською. Коштує таке задоволення близько 2800 доларів за стейк.

Кавун денсуке

ExpensiveFood07
Японці точно — нація багатих гурманів, оскільки і цей делікатес родом з країни Сонця, що сходить, який росте на Хоккайдо. Вся «фішка» кавуна в тому, що він дуже рідкісний (кажуть, що щорічно визріває всього 60-70 таких кавунів), ну і в тому, що він майже чорний, як величезна чорна смородина. Інших особливостей це диво не має — на смак він такий же, як всі інші і менш «привілейовані» його побратими. На ринку кавуни денсуке, звичайно, не знайдеш — його продають з аукціону приблизно за 6 тис. Доларів за штуку.

Диня Юбарі

1395231596_dorogaya-eda-7
Насправді Юбарі — не зовсім диня, а її різновид, правильніше назвати цей плід канталупа — рослина сімейства гарбузових. Судячи з усього, це щось середнє між динею і гарбузом. Цей незвичайний плід вирощують тільки в одному місці нашої величезної планети — знову в Японії (!), В теплицях маленького міста Юбарі. Диня Юбарі — це результат схрещування двох інших видів канталуп. Кажуть, що ці дині ідеально рівні, тому на них можна малювати глобус. Втім, навряд чи це прийде комусь в голову, тому що за ту ціну, в яку обійдеться цей глобус, можна купити невеликий шматочок «глобуса» реального, наприклад, невелику земельну ділянку де-небудь під Токіо. Бо вартість дині Юбарі близько 23-26 тис. доларів за штуку. Правда, таку ціну, на відміну від ціни кавуна денсуке можна хоч чимось виправдати: диня Юбарі володіє особливим, надзвичайно ніжним і соковитим смаком.

Білий трюфель

297a247b29138e05ed461777216bc854
Всі трюфелі, як відомо, дуже дорогі, хоча багато хто вважає їх отруйними. Взагалі, з приводу трюфелів у світі гурманів, схоже, панує справжня плутанина. Ясно одне — гриби ці дуже непросто зібрати: ростуть вони виключно в певних місцях, зустрічаються рідко і до того ж ростуть під землею, тому знайти їх можуть тільки свині, яких і беруть з собою на пошуки. Штучно виростити трюфель не вдавалося ще нікому. У пресі раз у раз з’являються замітки про те, що десь хтось купив черговий трюфель за більш, ніж кругленьку суму. Так в 2004 році гриб вагою 850 грам був проданий за 28 тис. Фунтів стерлінгів, однак, не встиг доїхати до покупця, тому що просто протух (трюфеля не зберігається довго, звідси, з-поміж іншого, і складається їх ціна).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here