Харчі, яких не варто цуратися

0
57

Є безліч продуктів, яких люди намагаються уникати, або навпаки не розуміють цінності того чи іншого продукту харчування. Розповім про головних з них

  1. Гречка містить багато всяких корисних речовин, типу хіроінзітола, а він покращує метаболізм глюкози і клітинну сигналізацію. Говорячи простіше, вона і для серця корисна, і «поганий» холестерин знижує, і ніяка вівсянка і злаки навіть поруч не стояли. І взагалі, насичує вона набагато довше, а це особливо добре, коли ви «на дієті».
  2. Курячі стегна. Хоча в стегнах трохи менше білка, ніж в грудках, але вони містять більше корисних жирів, в тому числі насичені, які необхідні для вироблення гормонів. Та й їх простіше готувати, складніше пересушити. Та й коштують дешевше.
  3. Вершкове масло це смачно, там багато вітамінів і мінералів, «корисний» холестерин, жирні кислоти (омега-3, 6). Це користь для мозку, нервової системи, імунітету, і навіть для зору.
  4. Квашена капуста містить і пробіотики, і прібіотікі, а це всі корисні бактерії, які допомагають нашому кишечнику. Бактерії ж посилають сигнал мозку виробляти серотонін, перешкоджає розвитку інсулінорезистентності, знижують різні запалення, і багато іншого. Але, якщо купуєте капусточку в магазинах, то беріть лише ту, що лежить на охолоджуваних полицях. Якщо стоїть на звичайних, то всі корисні бактерії вже давно не приносять користі. Крім того, уникайте написи «пастеризоване».
  5. Форель містить найкращу форму — вітамін D3 (холекальциферол). Дослідження з’ясували, що вітамін D відмінно впливає на розвиток сили і потужності.
  6. Імбир. Містить цікаве протизапальне з’єднання (гингерол), яке навіть з раком може боротися, не кажучи вже про звичайні застуди.
  7. Печінка. Містить вітаміни групи В, особливо В6, В12, ну і інші жиророзчинні вітаміни — А, D, E і К, мінерали — кальцій, залізо, фосфор, калій, магній і цинк.
  8. Кефір. Містить кальцій, вітамін D, білка більше, ніж у молоці або йогурті, а лактоза в ньому «дружить» з корисними бактеріями і не викликає проблем.
  9. Гарбузові. Гарбуз, патисон та кабачок — ідеальні вуглеводи, які допомагають вгамувати почуття голоду.
  10. Лівер. Корисны речовини, вітаміни, мінерали краще отримувати з різних джерел, в тому числі з тварин. Гемовое залізо, кобаламин, ще кілька потрібних нам речовин міститися тільки в тваринних продуктах.
Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: