Оливкова олія знижує рівень холестерину

0
117

Фахівці не перестають дивуватися корисним властивостям оливкового масла. Медики з Республіки Чилі довели, що олія зменшує шкідливий ефект від споживання жирної їжі, зокрема, значно знижує в крові рівень холестерину.

Вчені з Південної Америки, що представляють Чилійський державний університет, назвали ще одну причину того, щоб оливкова олія стала повноцінним замінником соняшникової для людей, що приділяють достатню увагу своєму здоров’ю і харчуванню. Так, вони провели ряд досліджень і довели, що його вживання компенсує ту шкоду, яку завдає організму поїдання не зовсім корисних продуктів, що містять в собі велику кількість жирів. Медики з Чилі запевняють, що навіть насичені жири (вершкове масло, маргарин, сир, свинина, яловичина, кокосова і пальмова олія) стануть набагато безпечніше для кровоносних судин, якщо людина візьме собі за правило на регулярній основі вживати в їжу оливкову олію, у складі якої міститься так званий гідроксітірозол, корисні властивості якого дуже складно переоцінити.

«Цей антиоксидант, виявлений в оливковій олії, ефективно знижує шкідливі наслідки після споживання значної кількості жирів тваринного походження і перешкоджає підвищенню рівня холестерину. Ми рекомендуємо тим, хто все ж не може відмовитися від надто жирної їжі, включити в свій раціон харчування оливкову олію », — порадили експерти.

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: